Forlaget Amalie

Forlaget Amalie

- er et græsrodsforlag, , som har eksisteret siden 1979 som hhv. bogforlag og udgiver af bladet Amalie

Forlaget (og bladet) er opkaldt efter forfatterinden Amalie Skram. hun levede fra 1846 - 1905, og var den første patient, hvis kritik af psykiatrien nåede befolkningen.

[ Læs mere om Amalie Skram ]

At udgive blade og bøger er på mange måder en hjertesag, det kræver meget arbejde og det kræver en vis økonomi, der nogen gange kan være svær at få til at hænge sammen.

Men...tro det eller ej, men forlaget Amalie er nu forbi sit 30’te år. Vi mener, at dette lille alt favnende og på mange måder kritiske forlag har gjort det rigtig godt igennem de mange år og vi syntes at det stadig har sin berettigelse.

Vi skriver nu 2011 og selvom vi igennem årene har valgt at holde Amalie i samme stil, så tror jeg alligevel at mange vil give mig ret i, at bladet i dag er blevet et på mange måder mere delikat blad, uden at dette er gået udover ytringsfriheden.

De sidste par år er der også udgiver en del digtsamlinger, smukke i både poesi og illustrationer og sidst et fantastisk nummer af Amalie med Knud Larsens originale dejlige viser på CD.

Amalie-abonnement og bog-bestilling hér